Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Rekreační středisko Rybník – ubytování v srdci CHKO Český les

Toužíte utéct od ruchu města, do míst, kde se ještě nachází civilizací nedotčená příroda a kde se můžete zhluboka nadechnout toho nejčistšího vzduchu? Navštivte vesničku Rybník rozkládající se v srdci CHKO Český les, která vaše přání do puntíku splní. Základnu pro vaše cyklo i turistické výlety najdete v Rekreačním středisku a penzionu Rybník.

Nekonečné louky, hluboké lesy, perfektní cyklostezky, historické památky i přírodní zajímavosti - to vše na vás čeká v okolí Rekreačního střediska Rybník, které leží ve stejnojmenné obci, necelých 30 kilometrů od Domažlic a 66 kilometrů od Plzně. Dějiny obce, která byla pojmenována po velkém rybníku, sahají do 16. století. V 19. století již obec Rybník patřila k významným turistickým centrům v oblasti Českého lesa. Zdejší úžasná příroda lákala k vycházkám a stejně tak je tomu i dnes. Oblast, ve které Rybník leží, se může pochlubit nejen nádhernou krajinou, ale podle oficiálního měření navíc také nejčistším vzduchem ve střední Evropě!

Ubytování v CHKO Český les

Chráněná krajinná oblast Český les nabízí několik kategorií ubytování. Kvalitní ubytování v CHKO Český les nabízí přímo obec Rybník, v níž se nachází tři objekty s celkovou kapacitou 104 lůžek. Jednotlivé objekty jsou od sebe vzdáleny cca 200 metrů a najdete v nich pokoje různých kategorií. Každý si tak může zvolit ubytování, jaké mu nejlépe vyhovuje. Obec Rybník je díky poloze v Českém lese a své vybavenosti ideální cílem pro rodiny s dětmi, zamilované páry, seniory, ale také školy v přírodě, konat se zde mohou soustředění sportovců, svatby, nejrůznější oslavy i firemních školení.

RS Rybník

Hlavním objektem je Rekreační středisko Rybník, které nabízí ubytování ve čtyřiadvaceti 2 - 5 lůžkových pokojích, z nichž třináct pokojů je vybaveno vlastním sociálním zařízením a TV. Celková kapacita objektu činí 65 lůžek. Hosté mají k dispozici vybavenou kuchyňku, v níž si mohou sami vařit. V Rekreačním středisku Rybník nechybí společenská a školící místnost s dětským koutkem, TV a DVD. Zahrát si můžete stolní tenis, nebo si užít venkovního posezení s grilem.

Početnější skupiny návštěvníků mohou využít možnosti ubytování v nedalekém penzionu Na Zátiší, který disponuje 7 pokoji turistické kategorie s celkovou kapacitou 24 lůžek. Pokoje mají společné sociální zařízení. V objektu se nachází společenská místnost vybavená menší kuchyňkou, TV a i zde je možnost zahrát si stolní tenis.

RS Rybník

Hosté Rekreačního střediska Rybník i penzionu Na Zátiší mají možnost stravování ve stylové restauraci, která je zaměřená na poctivou českou kuchyni. Zvolit můžete stravování formou snídaně, polopenze či plné penze. Restaurace má kapacitu 130 míst a nechybí ji venkovní terasa. Vydatnou krmi můžete spláchnout výtečným čepovaným pivem.

Aktivní odpočinek v přírodě

Na provoz Rekreačního střediska Rybník a pensionu Na Zátiší navazuje Sportovně relaxační centrum Rybník, které je přístupné nejen ubytovaným hostům, ale také široké veřejnosti. Jeho součástí je osvětlené víceúčelové hřiště s umělým povrchem (ideální pro tenis, nohejbal, volejbal, malou kopanou, basketbal, florbal nebo házenou), bowling se dvěma drahami a posezením až pro 40 osob s odděleným prostorem pro kuřáky, kvalitně vybavené fitness centrum, finská sauna a solárium. Kdo by chtěl upravit svůj zevnějšek, může navštívit dámské či pánské kadeřnictví. Sportovně relaxační centrum Rybník je určeno pro aktivní odpočinek jednotlivců, rodin s dětmi, ale poskytuje také ideální podmínky pro sportovní soustředění a konání společenských či firemních akcí. Jeho součástí jsou i 4 rodinné apartmány poskytující komfortní ubytování. Jsou vybaveny kuchyňkou, sociálním zařízením a jejich celková kapacita je 15 lůžek. Nejmenší návštěvníci budou jistě nadšeni z kamerunských koz, které jsou chovány přímo v areálu centra.

Ať už využijete ubytování v obci Rybník ve kterémkoliv z těchto tří objektů , vždy si budete moci užívat zábavy, relaxace a odpočinku uprostřed nádherných přírodních scenérií.

Za poznáním pěšky či na kole

Dovolená v Rybníku je jako stvořená pro všechny milovníky pěší turistiky, cyklistiky, zkrátka výletníky jakéhokoliv věku a zaměření. V místě se nachází množství značených cyklotras, které vás provedou těmi nejkrásnějšími místy. Mnohé z nich navazují na trasy v sousedním Bavorsku, které je vzdáleno pouhé 3 kilometry, tedy co by kamenem dohodil. Pokud nemáte vlastní kola, máte možnost si kvalitní horské kolo v Rekreačním středisku Rybník zapůjčit. Stejně tak i pěší výlety je možné protáhnout k našim západním sousedům. Krásný výlet můžete podniknout například do německé vesničky Waldhäuser (5km) s dřevěnou rozhlednou Ebene. Pěší a cyklistický hraniční přechod s Německem se nachází ve Švarcavě (Schwarzach), jež leží přímo na bavorsko-české cyklistické Stezce přátelství.

Kdo si bude chtít dát trochu do těla, může vystoupat na 1042 metrů vysoký Čerchov, který je nejvyšší horou Českého lesa. Na jeho vrcholu stojí Kurzova věž, která funguje jako rozhledna a umožňuje výhled do širokého okolí. Vynechat byste neměli ani zříceninu hradu Hernštejn nebo obec Pivoň. Po cestě je možné se kochat krásnými výhledy do krajiny. V létě a na podzim si pobyt v Rybníku užijí také nadšení houbaři, protože Český les je známým houbařským rájem. Milovníci vodních sportů a koupání si přijdou na své v letním středisku Babylon, nebo v akvaparku v německém Waldmünchenu. Jen 3 kilometry od Rybníku se nachází pramen řeky Radbuzy. V místě jsou také možnosti projížděk na koních a příliš vzdálené nejsou ani lokality pro rybáře.

Také vzdálenější okolí, do kterého se můžete vypravit autem, je plné turisticky atraktivních míst. Za návštěvu stojí renesanční zámek Horšovský Týn, který má statut národní kulturní památky, domažlický Chodský hrad s Muzeem Chodska, náměstí v Domažlicích či nedaleký Netřeb se zříceninou hradu Nový Rýzmberk.

- PR článek -

Článek byl zobrazen 1 978 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA