Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Cyklostezka Bečva

Trasa cyklostezky Bečva je určená speciálně pro cyklisty a pěší a tam, kde to povrch stezky dovoluje, i pro bruslaře na in-line bruslích. Po svém dokončení by měla trasa této cyklostezky propojovat 28 obcí v přerovském okrese, které leží v údolí řeky stejného jména, a vcelku by měla být dlouhá asi 73 km.

Cyklostezka Bečva nabízí turistům alternativní spojení měst od Hustopeč nad Bečvou, přes Hranice, Lipník nad Bečvou, Přerov až do Kojetína mimo hlavní silnice.

Už zrealizované úseky:

1. Hranice na Moravě – Rybáře (délka cyklostezky je 2163 m).

2. Rybáře - Týn nad Bečvou:
Cyklostezka Bečva vede po lesní účelové komunikaci. Jedná se o zatím o provizorní řešení do té doby, než bude vybudována stezka podél řeky Bečvy.

3. Týn nad Bečvou – Lipník nad Bečvou:
Jedná se o společnou stezku pro chodce a cyklisty o celkové délce 1 300 metrů.

4. Lipník nad Bečvou - Osek nad Bečvou:
Jedná se o trasu, kde je zakázán vjezd motorových vozidel o celkové délce 3 400ů metrů. Komunikace byla vybudována jako součást odstranění protipovodňových škod z roku 1997.

5. Osek nad Bečvou – Grymov, rozcestí:
Jedná se o komunikaci, kde je vjezd motorových vozidel zakázán (dopravní značka B11), o celkové délce 2 400 m. Komunikace byla vybudována v rámci pozemkových úprav.

6. Grymov - Přerov (okolo řeky Bečvy):
Jedná se o upravenou polní cestu, která vede po levém břehu řeky Bečvy, od Přerova po grymovský most, vede katastrálním územím Přerov, Kozlovice, Grymov. Celková délka úseku je 5,112 km.
Cykloturistika v okolí Přerova

V současné době je v rámci propojeného systému cyklostezek v Přerově a blízkém okolí k dispozici 19 km upravených tras. Na kole je možné se bezpečně projet městem a dostat se i do okrajových částí. Městem vedou čtyři cyklostezky – č. 5042, č. 6035, č. 5035 a Jantarová č. 5.

Na delší výlet se můžete vypravit do Lipníku nad Bečvou. Trasa je dlouhá 16 km a lze ji doporučit jak pro kolo, tak i pro kolečkové brusle.

V letní sezóně od začátku května do konce září je možné se dostat cyklobusem do Jeseníků. Vyjíždí se z Olomouce, kde se dostanete například přímým vlakem z přerovského nádraží. Jízdní řád cyklobusu je k dispozici v přerovském informačním centru i na nádraží.

Článek byl zobrazen 1 211 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA