Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Benátky nad Jizerou Golf Club Resort Paradise

Benátky nad Jizerou Golf Club RESORT PARADISE leží cca 1,5 km od města Benátky nad Jizerou a je snadno dostupný po rychlostní silnici 10 – Praha – Mladá Boleslav. Celý areál se nachází v chráněné krajinné oblasti a díky své poloze a klimatickým podmínkám spadá do oblasti okrsku T2 – tedy do oblasti s nejdelším trváním golfové sezóny v České republice.

Golfový areál nabízí hráčům dvě 9ti jamková hřiště - profesionální hřiště SOUDNÝ, PAR 72 (v současné době probíhá výstavba dalších 9ti jamek) a školní hřiště DÝMAČ, PAR 54. Jsou zde připraveny i rozsáhlé tréninkové plochy – driving range, chipping green a putting green o rozloze 1 880 m².

Samozřejmostí je i kompletně zrekonstruovaná klubovna a parkoviště pro více jak 200 aut.

Pro všechny hráčské úrovně je zde připravena Škola golfu s cvičiteli golfu nebo s profesionálním trenérem. K dispozici je půjčovna golfových potřeb a půjčovna ručních i motorových vozíků.

Provoz na našem hřišti se řídí základními pravidly, která jsou určena pro golf na celém světě - slušné chování, dodržování golfové etiky, místních pravidel a golfové oblečení!

Devítíjamkové mistrovské hřiště Soudný
Rozloha pozemků celkem je 53 ha. Hraje se na 9 dokončenných jamkách. Další desátá je dokončena rovněž a rozestavěno je osm jamek jejichž dokončení je dočasně pozastaveno. Je navrženo jako hřiště linksového typu s dlouhými jamkami, zvlněnými fairway, těžkým rafem, členitým okolím greenů a s pěti odpališti. Jamky jsou navrženy s 6 vodními překážkami, sloužící jako vodní nádrže a 17 ti pískovými překážkami, nabízí hru podle handicapu od začátečníků až po mistrovské kategorie dle vzdálenosti zvoleného odpaliště. Všech provozovaných devět jamek je plně zavlažovaných - jak odpaliště, fairway tak i greeny - systémem postřikovačů americké společnosti TORO. Zbylých devět jamek je ve stádiu rozpracovanosti a to tak, že jedna jamka je hotova a plně funkční v kvalitě stávajících jamek, osm fairwayí je již druhý rok zaseto a seká se. Jsou hotovy některé zemní práce jako příprava některých greenů a nebo písečných překážek a jsou připraveny přípojné body na ovládání a závlahu. Součástí hřiště je šest vodních překážek kaskádovým systémem o celkové vodní ploše 8 750 m2 s kapacitou vody 13 250 m3. Vodní plochy jsou navrženy tak, aby zároveň tvořily golfové vodní překážky na přilehlých jamkách a vytvářely pěkný pocit jako krajinotvorný prvek.



Voda pro závlahu je do umělých retenčních nádrží doplňována čtyřmi vlastními studněmi o souhrnné vydatnosti 7 l/s s možností propojení na další studnu o vydatnosti 1 l/s a nebo na městský vodovodní systém. Projektovaná denní spotřeba vody pro závlahu je 500 m3 vody. Současná vydatnost vlastních zdrojů je necelých 800 m3 vody, tedy s rezervou. Závlaha je ovládána systémem elektromagnetických ventilů pomocí řídící jednotky instalované v klubovně. Závlahový systém využívá vlastní třístupňové tlakové čerpadlo značky E-bara a nebo je možno záložně využít čerpadlového systému umístěného na školním hřišti DÝMAČ. Greeny jsou technologicky správně založené, oddrenážované o průměrné velikosti 700 m2 a to v různých tvarech do V, L, T a nebo O. Z kvalitativních a časových důvodů byly na greeny položeny travní koberce dovezené z Rakouska. Normovací komisí je toto hřiště označeno jako mistrovské se střední rychlostí greenů.

Devítijamková školní akademie Dýmač
Rozloha nemovitostí celkem 5 ha. Nachází se u příjezdové cesty a svým pojetím a zasazením tří-parových jamek vodními a pískovými překážkami nabízí hru od 90 ti do 170 ti metrů. Všech devět jamek je plně zavlažovaných - jak fairway tak i greeny - systémem postřikovačů americké společnosti TORO. Součástí hřiště je uměle vybudována vodní překážka, která má kapacitu vody 1800 m3.



Voda pro závlahu je do retenční nádrže doplňována vlastní studní o vydatnosti 1l/s s možností propojení na další studnu o stejné vydatnosti a nebo na městský vodovodní systém. Závlaha je ovládána systémem elektromagnetických ventilů pomocí řídící jednotky instalované v klubovně. Závlahový systém využívá vlastní tlakové čerpadlo značky Grunfos a nebo je možno využít čerpadlového systému umístěného na mistrovském hřišti Soudný, popřípadě jej využívat jako záložní. Greeny jsou technologicky správně založené, oddrenážované o průměrné velikosti 400 m2. Z kvalitativních a časových důvodů byly na greeny položeny travní koberce dovezené z Rakouska.

Další informace o hřišti a klubu najdete na www.golfbenatky.cz

Článek byl zobrazen 848 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA