Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Skiareál Rokytnice nad Jizerou

Skiareál Rokytnice nad Jizerou je jedno z největších lyžařských středisek v České republice, provozující dva lyžařské areály, Horní Domky a Studenov.

Areálu Horní Domky dominuje Lysá hora, na kterou vede čtyřsedačková lanová dráha
(1315 m n.m.).

Svojí velikostí a vybaveností je areál vhodný pro všechny typy lyžařů, od začátečníků až po nejnáročnější lyžaře. Neobyčejně široké a rozlehlé sjezdové tratě všech náročností jsou denně upravovány. Šířka tratí dosahuje až 100 metrů.

Prvenstvím mezi skiareály v České Republice je lyžování v nejvyšší nadmořské výšce 1315 m n/m. Nově posílené umělé zasněžování zajistilo již 93% uměle zasněžovaných sjezdovek s celkového počtu.

V areálu Horní Domky se nachází dvě lanové dráhy a šest tyčových vleků.
Nově vybudovaná čtyřsedačková lanová dráha Horní Domky, která byla nově vybudována v roce 2006 a spuštěna do provozu pro zimní sezónu 2006 -2007, je v provozu i v letním období a zajišťuje od centrálního parkoviště přímé napojení na ostatní vleky a lanovou dráhu na Lysou horu.
V létě odbavuje vyznavače horských kol a dopravuje je do nově zbudovaného bikeparku.

Nově zbudovaný  snowpark nabízí vyžití i pro náročné lyžaře a snowboardisty. Denně je upravován zkušenými pracovníky a je zajištěn i celodenní dozor včetně pomoci a rad pro ty, kteří jsou ve snowparku poprvé.

Novinkou pro nejmenší a zejména pro rodiny s dětmi je Milka dětský park se školičkou lyžování, vedenou zkušenými instruktory a službou hlídání dětí školenými pracovníky v nově vybudovaném dětském centru. Své nejmenší ratolesti můžete nechat naučit lyžovat nebo snowboardovat.

Pro ty úplně nejmenší, nelyžaře je k dispozici dětské centrum, které najdete u stanice lanovky Lysá hora společně s lyžařskou školičkou SNOW BALL, Ski & Board School.

Areál Studenov se nachází v blízkosti centra Rokytnice nad Jizerou a je vhodný především pro rodiny s dětmi a středně zdatné lyžaře. Díky mírným a širokým svahům je oblíben i u snowboardistů.

Pro vyznavače bílé stopy je z obou areálů přímé napojení na hlavní Krkonošskou magistrálu s denně upravovanými stopami. Vlastními silami Skiareál Rokytnice nad Jizerou denně upravuje 57 km běžeckých tratí v okolí areálu.

Cena jednotlivého a celodenního jízdného se ve Skiareálu Rokytnice nad Jizerou nezměnila, zůstává na loňských výhodných cenách.  Novinkou pro nadcházející sezónu je výrazná sleva na permanentky pro rodiny s dětmi.

Denně je ve Skiareálu Rokytnice nad Jizerou upravováno 18 km sjezdových tratí nejmodernějšími rolbami. Pro zajištění bezpečnosti lyžařů na sjezdovkách i mimo ně fungují hlídky Skipatrol, které zajišťují dodržování bezpečného lyžování.

Aby byl návštěvník online informován o stavu sněhu a počasí  jsou ve skiareálu v provozu panoramatické kamery a web kamery,. Denně je tak každý stávající i budoucí návštěvník skiareálu aktuálně informován o stavu sněhu a počasí.

Pro zajištění dopravy byl pro nadcházející sezónu 2008-2009 posílen skibus, zkrátily se i časové intervaly zastávek. Nový nízkopodlažní skibus zajišťuje dopravu lyžařů z celého území Rokytnice nad Jizerou. Druhý skibus zajišťuje přepravu z jednotlivých parkovišť k nástupu na lanovku Horní Domky.

Skiareál Rokytnice nad Jizerou disponuje čtyřmi velkoprostorovými parkovišti pro os. automobily a autobusy s celkovou kapacitou 1500 vozů. Parkoviště P1 umístěné přímo pod nástupem lanovky Horní Domky je od letošní sezóny hlídané 24 hodin denně a je možné ho využít na více dnů. Parkoviště P2 – P4 jsou jednodenní a bezplatná.

 

Kontakt :
Skiareál Rokytnice nad Jizerou
Spartak Rokytnice a.s.
Horní 702
512 45 Rokytnice nad Jizerou

Info linka : +420 481 522 380
E-mail : info@skiareal-rokytnice.cz
www.skiareal-rokytnice.cz

Článek byl zobrazen 5 593 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA