Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Vysočina kraj

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Vysočina kraj“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Vysočina kraj.

10 nejnavštěvovanějších míst na Vysočině

10 nejnavštěvovanějších míst na Vysočině

V srdci České republiky, na pomezí Čech a Moravy se rozprostírá Vysočina. Tento region patří mezi nejčistší oblasti země a zdejší malebnou krajinu není těžké si zamilovat. Kromě přírodních zajímavostí nabídne Vysočina návštěvníkům také spoustu historických památek i krásných měst, z nichž některá se pyšní zařazením na seznam UNESCO.

celý článek

 

Klášter ve Žďáru nad Sázavou

Historie Žďáru nad Sázavou je spojena se založením kláštera. Písemnou zmínku o tom lze nalézt kolem roku 1300 v latinské veršované kronice sepsané mnichem Jindřichem Řezbářem.

celý článek

 

Zámek Žirovnice

Zámek, původně ovšem gotický hrad, se tyčí na skalnatém ostrohu nad Hutním rybníkem ve stejnojmenném městečku, známém jako město perleti, které leží při říčce Žirovnici asi 11 km jihovýchodně od Kamenice nad Lipou.

celý článek

 

Pernštejn

Na jižní Moravě v okrese Žďár nad Sázavou se na vysoké skále, nad soutokem řeky Svratky a Nedvědičky, tyčí mohutný hrad Pernštejn. Svou neobvyklostí a čistou krásou se řadí mezi historické skvosty naší vlasti. Ačkoliv jeho základy sahají až do 13. století patří mezi nejzachovalejší hradní stavby u nás zejména proto, že nebyl nikdy dobyt, ani jinak válečně poškozen.

celý článek

 

Zámek Telč

Telčský zámek se řadí mezi skvosty moravské renesanční zámecké architektury. Za jeho největší přednost se ale považují dokonale zachovalé interiéry. Zámek se nachází na jihu Moravy ve městě Telč. Spolu s náměstím a s renesančními domy je telčský zámek zařazen do Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO.

celý článek

 

Jaroměřice nad Rokytnou

Zámek patří mezi největší a nejmonumentálnější zámky v Evropě. Řadí se mezi nejnavštěvovanější památky Vysočiny. Je postaven ve stejnojmenném městě a lemují ho nádherné a veliké zahrady. Zámku předcházela středověká tvrz a po té zámek renesanční, který byl na počátku 18. století přestavěn na zámek barokní.

celý článek

 

Zámek Budišov

Přibližně 10 km severovýchodně od Třebíče se rozkládá zámek Budišov. Na místě dnešního zámku stávala od 13. století vodní tvrz, jejímiž majiteli byli páni z Lomnice. První zmínky o Budišově pochází z roku 1194.

celý článek

 

Kostel sv. Mikuláše ve Skuhrově

Původně gotický kostel z 1.poloviny 14.století byl několikrát upraven - v roce 1688, 1693, v letech 1707-1712 zedníky z Habrů a v roce 1727 dělníky z Humpolce.

celý článek

 

Středověké podzemí ve Světlé nad Sázavou

Největší dosud známá část podzemních chodeb se nachází severovýchodně od kostela sv. Václava. Žádné známé písemné prameny o tomto podzemí a jeho prvotním účelu nehovoří.

celý článek

 

Zámek a zámecký park, Světlá nad Sázavou

Zámek vznikl z původní tvrze několika přestavbami a přístavbami. Dnes je to jednopatrová novorenesanční budova o čtyřech křídlech, která uzavírají obdélné nádvoří s kašnou.

celý článek

 

Židovský hřbitov ve Světlé nad Sázavou

Starý židovský hřbitov býval na předměstí Malá Strana, při silnici na Lipničku na levém břehu řeky Sázavy.

celý článek

 

Kostel sv. Václava ve Světlé nad Sázavou

Kostel vznikl spolu se založením sídla v kolonizovaném území vilémovských benediktinů pravděpodobně v 2. polovině 12. století.

celý článek

 
1 2 3
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA