Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Mlýnská kolonáda

Karlovy Vary jsou známé jako město kolonád. Hlavním účelem těchto staveb je poskytnout lázeňským pacientů pohodlí při užívání naordinovaných léčivých pramenů.

Všechny kolonády leží nedaleko od sebe. Půjdete-li směrem od hotelu Thermal proti proudu řeky Teplé, přijdete jako k první k Sadové kolonádě, která se nachází ve Dvořákových sadech. O několik kroků dále byla v letech 1871 - 1881 postavena největší lázeňská stavba tohoto města, Mlýnská kolonáda.

Mezi 124-mi sloupy vytéká pět pramenů. Šestý vývěr je umístěn na prostranství před kolonádou, naproti orchestřišti.

Stěny kolonády jsou vyzdobeny alegorickými reliéfy. Ze střechy shlíží 12 soch, z nichž každá představuje jeden měsíc v roce. Mezi sloupy dále najdete orchestřiště, pomník věnovaný autorovi stavby, Josefu Zítkovi nebo desku s „Ódou na Vřídlo“ od Bohuslava Hasištejnského z Lobkovic..

Kolonáda je přístupná 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

Jestli máte nutkání ochutnat některé prameny, můžete si v blízkých stáncích koupit originální karlovarský pohárek. Pokud si po požití minerální vody budete muset odskočit, jsou přímo na kolonádě veřejné záchodky. Své sídlo tu má i Infocentrum, které najdete za Mlýnským pramenem.

Když budete pokračovat proti proudu řeky, dojedete k Tržní, Zámecké a Vřídelní kolonádě. Všechny stojí jen pár metrů od sebe. Po cestě minete mnoho obchodů s luxusním zbožím a suvenýry.

Článek byl zobrazen 943 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA