Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Okres Šumperk

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Okres Šumperk“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Okres Šumperk.

Muzeum papíru – ruční papírna

Ruční papírna ve Velkých Losinách, která stále funguje, je evropským unikátem. Prohlídkový okruh přiblíží návštěvníkům pozoruhodné prostory a způsoby výroby papíru. V areálu muzea se nachází prodejna výrobků a upomínkových předmětů.

celý článek

 

Čarodějnická cyklotrasa

Tato tematická naučná cyklotrasa vás provede po místech spjatých s čarodějnickými procesy, které se na Jesenicku a Šumpersku v 17. století odehrávaly.

celý článek

 

Divadlo Šumperk

Mohutná budova divadla Šumperk patří mezi výrazné dominanty hlavní pěší zóny města. Divadlo bylo postaveno podle návrhu vídeňského architekta Georga Bergera už v roce 1902. Budova sloužila kulturnímu, společenskému a spolkovému životu. České profesionální divadlo zahájilo svou činnost 1. srpna 1951.

celý článek

 

Vodní elektrárna Dlouhé Stráně

Podzemní elektrárna Dlouhé Stráně je jedním z největších divů České republiky. Přečerpávací elektrárna se nachází v chráněné oblasti Jeseníky. Z horní nádrže se nabízí jedinečný výhled na jesenické hory.

celý článek

 

Farní kostel sv. Prokopa Loštice

Kostel patří k nejstarším v regionu, neboť dochované románské fragmenty dokládají původ z počátku 13. století. Písemné záznamy potvrzují založení tohoto původně románského kostela se zvonem v roce 1208.

celý článek

 

Rabštejn (zřícenina hradu)

Zřícenina hradu Rabštejn leží v Hraběšické hornatině, 2 km severně od Bedřichova, na svahu horského hřbetu svažujícího se do údolí říčky Oskavy. Hrad Rabštejn byl nejvýše položeným hradem historické Moravy. Dodnes jsou zbytky malebné zříceniny hradu Rabštejna oblíbeným cílem výletů jak z Rýmařova, tak z přibližně hodinu cesty vzdáleného horského sedla Skřítek.

celý článek

 

Zámek Velké Losiny

Zámek Velké Losiny patří k nejvýznamnějším renesančním památkám na severní Moravě. Renesanční zámek Velké Losiny leží na jižním okraji stejnojmenné obce mezi zalesněným kopcem Strážníkem na straně jižní a říčkou Losinkou na straně východní a severní. Úrovní architektonického řešení náleží zámek mezi stavební perly moravské renesance.

celý článek

 

Zámek Úsov

Zámek Úsov patří mezi nejstarší hrady na severní Moravě. Vznikl před pol. 13. století na okraji tehdy osídlené oblasti v podhůří Jeseníků. Původní gotický hrad, postavený ve stylu francouzského kastelu, náleží mezi nejstarší na Moravě. Stavba neznámého stavitele je proslulá svým neobvyklými mohutnými věžemi předsunutými před hradby.

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA