Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Česko - města, kraje, lokality

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Česko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Česko.

Žichovický zámek

Žichovický zámek je nejvýznamnějším historickým objektem v obci. Původně stávala v Žichovicích pouze tvrz, postavená v 2. polovině 16. století Janem Kavkou Říčanským z Říčan nebo jeho synem Janem.

celý článek

 

Muzeum hraček v Měčíně

Expozice z národopisných sbírek Národního muzea v Praze v prostorách Městského úřadu v Měčíně.

celý článek

 

Zámecký areál v Chanovicích

Zámecký areál je na místě původní tvrze z konce 13. století. Tvrz byla přestavěna v 18. století na barokní zámek s využitím a zachováním starších konstrukcí a prostor. Ve zrestaurovaných sklepeních je stálá expozice pošumavských lidových řemesel. Další prostory jsou využívány pro společenské a výstavní akce.

celý článek

 

Hartmanická synagoga

V roce 1881 se Hartmanicko-kundratická židovská obec rozhodla pro stavbu synagogy, která by byla místem modliteb pro rozrůstající se židovskou komunitu z Hartmanic a okolí.

celý článek

 

Židovský hřbitov v Hartmanicích

Dokladem o životě Židů v Hartmanicích a přilehlém okolí je i židovský hřbitov, dnes bohužel zdevastovaný a v lesním porostu jen těžko identifikovatelný.

celý článek

 

Muzeum Šimona Adlera

Muzeum Šimona Adlera v Hartmanicích bylo vybudováno v roce 1997 jako památník židovského historika a rabína Dr. Šimona Adlera, který se zde narodil a v roce 1944 se stal obětí holocaustu v koncentračním táboře Osvětim. Úvod expozice je věnován jeho životu a osudům jeho synů - Sinae a Matytiahu Adlera žijících v Izraeli.

celý článek

 

Kostel sv. Bartoloměje v Běšinách

Zdejší kostel sv. Bartoloměje v nadmořské výšce 689 metrů býval původně farním pro osadu Podolí. Byl vybudován v gotickém slohu kolem roku 1370. V roce 1579 vyhořel a byl restaurován. V době vlády císaře Josefa II., na žádost osadníků a z rozhodnutí českobudějovického biskupa, byl chrám roku 1788 opuštěn a jeho zařízení přeneseno do zámeckého kostela v Běšinech. Potom už objekt nebyl udržován a v 19. století byl svévolně pobořen.

celý článek

 

Kostel Navštívení Panny Marie v Běšinách

Původně zámecká kaple postavená stavitelem J. Wohrdnem v roce 1654. Později byla přebudována na farní kostel jednolodní, presbytář s pětibokým závěrem k severu. Na západ k presbytáři přiléhá věž s cibulovitou bání.

celý článek

 

Pozůstatky hradu Ruchomperk

Na Velkém Kouřimu (641 m) se dají rozpoznat pozůstatky po hradu Ruchomperk, který tu byl podle archeologického výzkumu...

celý článek

 

Zámek Červené Poříčí

Dnešní zámek vyrostl na místě někdejšího panského domu Jindřicha Mladoty z Jimanic. Ten se na Poříčí připomíná od roku 1547, kdy dvůr koupil. Samotný zámek je dílem rodu Šiců z Drahenic. Jeho stavbu zahájil Adam Šic z Drahenic († 1593).

celý článek

 

Kaple sv. Markéty v Dlažově

Na vrchu nad Dlažovem byla roku 1886 postavena kaple, která byla zasvěcena sv. Markétě. Dříve na tomto místě stávala kaple dřevěná. Kaple byla postavena v gotickém slohu a její výstavba započala z podnětu pana Josefa Jokla, rolníka z Dlažova, který věnoval na stavbu 600 zlatých. Roku 1887 byla kaple slavnostně vysvěcena při účasti 25 kněží a veliké účasti lidstva z celého okolí.

celý článek

 

Kostel sv. Antonína Paduánského v Dlažově

Kostel je skrovná stavba prostého slohu, provedená přístavbou k původní kapli někdy v 18.století. Stojí na parcele bývalého hřbitova...

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA