Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Česko - města, kraje, lokality

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Česko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Česko.

Vyhlídka Karla IV. v Karlových Varech

Krásná pseudogotická věž pochází z roku 1877. Jediné co musíte udělat, než se rozhlédnete do krajiny, je pokořit 79 schodů. Na rozhlednu je neomezený přístup.

celý článek

 

Svatý Linhart + Doubská hora

Rozhledna byla postavena v roce 1905. Nějakou dobu chátrala (jak je tomu v Čechách zvykem) a v roce 1995 byla prodána. Nový majitel budovu zrekonstruoval a zřídil v ní hotel Aberg. Vyhlídka ve věži slouží jako hotelové apartmá, kochat krajinou (poplatek 40 Kč) se tedy můžete jen v tom případě, že není obsazené.

celý článek

 

Jelení skok v Karlových Varech

Z jiné perspektivy se můžete na město podívat právě odtud. Socha kamzíka stojícího na skále a hledícího na město patří ke Karlovým Varům stejně jako minerální voda, lázeňské oplatky a Becherovka.

celý článek

 

Tři kříže v Karlových Varech

Kříže tu byly vztyčeny jako symbol úspěšné rekatolizace města a jeho okolí (po roce 1620). Pověst však praví, že symbolizují smrt tří bratrů, kteří zemřeli násilnou smrtí.

celý článek

 

Vřídlo v Kalových Varech

Přibližně na půli cesty mezi hotelem Thermal a Grandhotelem Pupp, v srdci lázeňské zóny, najdete největší a nejteplejší karlovarskou termu. Vyvěrá na povrch v obdivuhodné síle. Vřídlo je schopné vytrysknout do výšky 12 m. Za minutu tak z podzemí dostane 2000 l horké vody a 5000 l oxidu uhličitého.

celý článek

 

Mlýnská kolonáda

Karlovy Vary jsou známé jako město kolonád. Hlavním účelem těchto staveb je poskytnout lázeňským pacientů pohodlí při užívání naordinovaných léčivých pramenů.

celý článek

 

Historická Praha

Historická Praha

Historické jádro našeho hlavního města, Prahy, není jen jednou z mnoha položek zařazených mezi památky zapsané na listinu UNESCO (od roku 1992). Patří dokonce mezi největší památkové rezervace na světě.

celý článek

 

Golf Club Český Krumlov

Golf Club Český Krumlov

Až si budete plánovat golfové cesty, nezapomeňte si do kalendářů a diářů napsat GOLF CLUB ČESKÝ KRUMLOV. Přijměte touto cestou naší pozvánku na hru na Svachovce a přijeďte si k nám zahrát.

celý článek

 

Klášter Zlatá Koruna

Klášter Zlatá Koruna se nachází asi 8 km severně od Českého Krumlova ve směru na České Budějovice.

celý článek

 

Hrad Rožmberk

Hrad pocházející z poloviny 13. století patří mezi nejstarší hrady Vítkovů, předchůdců jednoho z nejvýznamnějších českých šlechtických rodů - Rožmberků. Jedná se o komplex původně dvou rožmberských hradů tvz. Dolní hrad a Horní hrad, z něhož se zachovala pouze kamenná hláska zvaná Jakobínka.

celý článek

 

Blanský les - CHKO

Chráněná krajinná oblast Blanský les byla vyhlášena za velkoplošné chráněné území roku 1990. Představuje ucelený krajinný komplex s přírodním prostředím dosud málo dotčeným negativními vlivy lidského hospodaření. Rozkládá se jihozápadně od Českých Budějovic a zahrnuje ...

celý článek

 

Kostel svatého Jakuba Většího ve Světlíku

Původně kolem poloviny 13. století, poškozen roku 1423, rozšířen 1663, úplně zromanizován v letech 1872 až 1874. V letech 1991 - 1998 byla provedena úplná rekonstrukce. Dne 25. 7. 1999 byly vysvěceny 2 nové bronzové zvony o váze 200 a 400 kg ze zvonařství Rudolfa Pernera v Pasově.

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA