Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Moravskoslezský kraj

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Moravskoslezský kraj“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Moravskoslezský kraj.

Mushering-psí spřežení

Chcete se aspoň na chvíli stát musherem? CK Valašské království vám zprostředkuje zážitkovou projížďku na saních tažených psím spřežením.

celý článek

 

Tarzanie - lanové centrum

Horský lanový park Tarzanie v Trojanovicích Ráztoce nabízí několik tras různé obtížnosti v délce přes tisíc metrů. Dlouhé lanovky nad řekou, vertikální překážky, skoky, žebříky, sítě, pavučiny, lávky a další překážky jsou zavěšeny na stromech ve výšce 4 až 12 metrů nad zemí a jsou důmyslně řazeny tak, aby kombinovaly úkoly s různým stupněm obtížnosti s úkoly technickými či zábavnými.

celý článek

 

Muzeum v Bruntále

Sídlem Muzea v Bruntále je zámek Bruntál, národní kulturní památka netradiční dispozice tvaru kruhové výseče, ojediněle spojující renesanci a baroko v jeden architektonický celek. Specializací muzea je dokumentace lesnictví s důrazem na lesnickou pěstební a těžební techniku.

celý článek

 

Muzeum Beskyd

Muzeum Beskyd Frýdek-Místek sídlí v historické budově zámku ležícího na ostrohu nad řekou Ostravicí. Návštěvníkům nabízí několik stálých expozic.

celý článek

 

Galerie výtvarného umění

Galerie výtvarného umění v Ostravě právem náleží k předním sbírkovým institucím v rámci celé České republiky. Jako krajská galerie navazující na tradice Spolku Domu umění byla založena v roce 1952. Galerie dnes sídlí v Domě umění z roku 1926, jejíž budova patří ke skvostům ostravské moderní architektury.

celý článek

 

Zámek v Kuníně

Zámek v Kuníně náleží mezi nejcennější barokní zámky celé severní Moravy a Slezska. Barokní Kunínský zámek stojí uprostřed zámeckého parku v těsné blízkosti kostela Povýšení Svatého Kříže na severním okraji obce Kunín na levém břehu říčky Jičínky.

celý článek

 

Zámek Kravaře

Zámek Kravaře stojí necelých 10 km od Opavy. Najdete jej uprostřed rozsáhlého parku. Pozdně barokní kaple sv. archanděla Michaela, která je jeho součástí, určitě stojí za prohlídku.

celý článek

 

Raduň

Malý zámeček Raduň s novogotickým štítem stojí nad rybníkem v anglickém parku nedaleko slezského města Opavy na severní Moravě. Zámek Raduň se nachází ve stejnojmenné obci asi 7 km od Opavy a 8 km od zámku v Hradci nad Moravicí.

celý článek

 

Žerotínský zámek

Žerotínský zámek, jehož dvě věžičky upoutají každého návštěvníka města, je původně dřevěná tvrz z konce 14. století, která byla mnohokrát přestavována. Žerotínský zámek je nyní sídlem Muzea Novojičínska.

celý článek

 

Zámek Frýdek-Místek

Na severní Moravě v předhůří Moravskoslezských Beskyd leží město Frýdek-Místek, které dělí na dvě poloviny řeka Ostravice. Pravý břeh Ostravice patří Frýdku a nad ním stojí na strmém kopci frýdecký zámek. Frýdecký zámek (hrad) je původní slezská pohraniční pevnost, která byla vystavěna na místech starší tvrze v polovině 14. století na popud těšínských knížat Piastovců.

celý článek

 

Zámek Bruntál

Zámek Bruntál s renesančním arkádovým nádvořím a hodinovou věží je nejvýznamnější kulturní památkou celého regionu. Bruntálský zámek založili ve 2. polovině 15. století páni z Vrbna, kteří jej ve 2. polovině 16. a počátkem 17. století přestavěli v honosný renesanční zámek netradičního tvaru kruhové výseče. V roce 1621 připadl zámek jako konfiskát Řádu německých rytířů.

celý článek

 

Dívčí Hrad

Zámek Dívčí Hrad byl původně hrad pocházející z 13.století. Opevněné sídlo (hrad Maidburg) vystavěli leníci olomouckého biskupa Bruna a připomíná se již roku 1267. Při dělení Opavska v roce 1377 na něm seděl Beneš z Kravař, v r. 1385 jej převzala do zástavy opolská knížata, poté páni z Vrbna a od roku 1460 ho drželi bratři biskupa Tasa z Boskovic.

celý článek

 
1 2 3 4 5
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA