Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Moravskoslezský kraj

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Moravskoslezský kraj“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Moravskoslezský kraj.

Hrad Hukvaldy – nedobytná pevnost pod ochranou víl

Hrad Hukvaldy – nedobytná pevnost pod ochranou víl

V nádherné krajině předhůří Beskyd se na valašsko-lašském rozhraní nachází jeden z nejmohutnějších hradů na Moravě. Hrad Hukvaldy založený v polovině 13. století je neodmyslitelně spjat s osobností hudebního skladatele Leoše Janáčka. Zřícenina tak láká návštěvníky nejen na samotnou prohlídku, ale také na řadu kulturních událostí.

celý článek

 

10 tipů na výlet v Moravskoslezském kraji

10 tipů na výlet v Moravskoslezském kraji

Moravskoslezský kraj ležící na pomezí tří států – České republiky, Slovenska a Polska, již dávno není jen velkou průmyslovou oblastí. Nabízí také četné kulturní, přírodní a historické zajímavosti, díky kterým jej čím dál více vyhledávají turisté. Moravskoslezský kraj je ideální pro víkendové pobyty i pro delší dovolenou.

celý článek

 

Prázdninový golfový kemp v Kravařích

Prázdninový golfový kemp v Kravařích

Kluci a holky, nenuďte se o prázdninách a pojďte je s námi prožít aktivně - v přírodě, v prostředí zámeckého parku v Kravařích. Naučíte se hrát golf a zažijete spoustu další zábavy.

celý článek

 

Na kole kolem Slezské Harty

Na kole kolem Slezské Harty

Bruntálsko se vyznačuje hustou sítí cyklistických tras s různou obtížností. Lákavou oblastí je okolí vodní nádrže Slezská Harta, která kromě aktivního oddechu na kole, přináší také možnosti koupání, rybolovu, případně projížďky na jachtách, loďkách a šlapadlech.

celý článek

 

Studánková stezka na Puntíku

Nový Jičín se může pochlubit vskutku ojedinělou šestikilometrovou stezkou, která spojuje šest studánek na svazích Puntíku. Studánky, které jsou rozmístěny na kopci mezi novým Jičínem a Štramberkem, sloužily ještě před sto lety turistům k občerstvení. Druhá polovina minulého století však na ně pozapomněla.

celý článek

 

Krnovská synagoga

Synagoga v Krnově společně s krnovským židovským hřbitovem připomíná historii židovské obce na území města. Bývalý židovský templ v hornoslezském Krnově je ve své historické podobě jedinou dochovanou a turistům přístupnou synagogou na Moravě.

celý článek

 

Divadelní soubor Magnet Bruntál

Staronový název Magnet přijal divadelní soubor z Bruntálu v roce 1997, který s novým názvem přešel pod Městské divadlo Bruntál. V současné době má 15 členů a také při něm působí i dětský soubor, který sdružuje malé herce od 10 do 14 let.

celý článek

 

Kotulova dřevěnka v Havířově

Kotulova chalupa je zajímavou ukázkou původní zástavby na území města Havířova. Byla postavena v roce 1781 a patří k nejstarším lidovým roubeným dřevěnicím na Těšínsku. Přes mohutný rozvoj hornictví v regionu, zůstávali někteří starousedlíci věrni hospodářství a věnovali se pěstování obilí a zeleniny, a také chovu domácích zvířat.

celý článek

 

Lesní mlýn

Lesní mlýn je pozoruhodná technická památka, která stojí v jižní části chráněné krajinné oblasti Poodří. Mlýn se nachází na pravém břehu řeky Odry severním směrem od obce Bernartice nad Odrou. Jde o vodní mlýn, v němž se dochovalo kompletní mlecí zařízení včetně vodního kola.

celý článek

 

Národní přírodní památka Landek

Národní přírodní památka Landek je vrch nad soutokem řek Odry a Ostravice na území Ostravy-Petřkovic. Že měli na vrchu Landek přibližně před 25 tisíci lety svá tábořiště lovci mamutů, dokládají četné archeologické nálezy. Světoznámou lokalitu učinil z tohoto místa nález Landecké Venuše z krevele, která bývá též nazývána Petřkovická Venuše.

celý článek

 

Chrám navštívení Panny Marie ve Frýdku

Původ Baziliky Navštívení Panny Marie se datuje do druhé poloviny 18. století. Velkolepá pozdně barokní jednolodní stavba kostela stojí na mírném návrší severozápadně od centra Frýdku na Mariánském náměstí. Podle úsudku znalců je tato církevní stavba v kraji nejen největší, ale také nejkrásnější.

celý článek

 

Archeopark Chotěbuz

V části obce Chotěbuz-Podobora se nachází hradisko vybudované v hluboké minulosti lidem lužických popelnicových polí, které se datuje do období 800 až 750 let před n. l. Mnohem později přibližně v období od půlky 8. až do 11. století v těchto místech sídlili Slované. V současné době je areál hradiště chráněn jako archeopark.

celý článek

 
1 2 3 4 5
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA