Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Okres Ostrava

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Okres Ostrava“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Okres Ostrava.

Národní přírodní památka Landek

Národní přírodní památka Landek je vrch nad soutokem řek Odry a Ostravice na území Ostravy-Petřkovic. Že měli na vrchu Landek přibližně před 25 tisíci lety svá tábořiště lovci mamutů, dokládají četné archeologické nálezy. Světoznámou lokalitu učinil z tohoto místa nález Landecké Venuše z krevele, která bývá též nazývána Petřkovická Venuše.

celý článek

 

Ostravská Katedrála Božského Spasitele

Katedrála Božského spasitele v Ostravě je hlavním kostelem ostravsko-opavské diecéze, která stojí uprostřed náměstí Msgre. Šrámka ve čtvrti Moravská Ostrava, jen pár kroků od centrálního Masarykova náměstí. Druhý největší kostel na Moravě nesl dříve název bazilika Božského spasitele. Katedrálním kostelem je od zřízení ostravsko-opavské diecéze.

celý článek

 

Cyklostezka Ostrava – Hlučín – Chalupki (PL) – Bohumín – Ostrava

Délka lehké trasy s převýšením 103 metrů, na níž převažuje asfaltový terén, je 77,38 km. Místem startu je Ostrava-Mariánské hory. Průjezdními místy jsou Hošťálkovice, Děhylov, Hlučín, Darkovice, Hať, Krzyzanowice (PL), Roszków (PL), Chalupki (PL) a Bohumín.

celý článek

 

Divadelní společnost Petra Bezruče

Po 2. světové válce zůstalo v Ostravě jen jedno české divadlo a doba nazrála tomu, aby byla vybudována nová divadelní scéna, která by měla odlišný repertoár než klasické kamenné divadlo. Proto už v roce 1945 vznikla nová scéna, která se orientovala převážně na mladého diváka.

celý článek

 

Galerie výtvarného umění

Galerie výtvarného umění v Ostravě právem náleží k předním sbírkovým institucím v rámci celé České republiky. Jako krajská galerie navazující na tradice Spolku Domu umění byla založena v roce 1952. Galerie dnes sídlí v Domě umění z roku 1926, jejíž budova patří ke skvostům ostravské moderní architektury.

celý článek

 

Slezskoostravský hrad

Tam, kde se vlévá říčka Lučina do divoké Ostravice, stával kdysi významný hrad. Slezskoostravský hrad leží na soutoku Ostravice s Lučinou a je jednou z nejstarších památek ve městě Ostrava. Poprvé se připomíná v dochovaných pramenech slezskoostravský knížecí hrad v roce 1297.

celý článek

 

ZOO Ostrava

ZOO Ostrava

Zoologická zahrada v Ostravě byla založena v roce 1949 původně jako součást přírodního parku Hornický sad v Ostravě – Kunčičkách. Se samotnou stavbou se začalo o rok dříve na pozemku o rozloze šesti hektarů v blízkosti dolu Alexander. Na budování zahrady se podíleli brigádníci, zejména školní mládež, ale i ostravská veřejnost.

celý článek

 

Hornické muzeum Ostrava

Technické památky mají zajisté své nezastupitelné místo v kulturním bohatství každé země, patří mezi důležité turistické cíle a jsou vděčným objektem pro fotografii. Kombinaci toho všeho nabízí dnešní tip na výlet.

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA