Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Okres Nový Jičín

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Okres Nový Jičín“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Okres Nový Jičín.

Studánková stezka na Puntíku

Nový Jičín se může pochlubit vskutku ojedinělou šestikilometrovou stezkou, která spojuje šest studánek na svazích Puntíku. Studánky, které jsou rozmístěny na kopci mezi novým Jičínem a Štramberkem, sloužily ještě před sto lety turistům k občerstvení. Druhá polovina minulého století však na ně pozapomněla.

celý článek

 

Lesní mlýn

Lesní mlýn je pozoruhodná technická památka, která stojí v jižní části chráněné krajinné oblasti Poodří. Mlýn se nachází na pravém břehu řeky Odry severním směrem od obce Bernartice nad Odrou. Jde o vodní mlýn, v němž se dochovalo kompletní mlecí zařízení včetně vodního kola.

celý článek

 

Beskydské divadlo Nový Jičín

Regionální divadlo v Novém Jičíně nabízí svým návštěvníkům širokou škálu žánrů od činohry a opery až po experimentální projekty. Návrh foyeru divadla pochází z autorské dílny ing. arch. Šafáře z Ostravy ve spolupráci s ing. arch. Svobodou. Interiéru divadla vévodí obraz akademického malíře Kroči.

celý článek

 

Muzeum Novojíčínska

Sídlem Muzea Novojičínska je od roku 1940 renesanční Žerotínský zámek v Novém Jičíně. V současnosti tvoří Muzeum Novojičínska 11 poboček.

celý článek

 

Valašské muzeum v přírodě

Minulost Rožnova a celého valašského kraje je zachycena ve Valašském muzeu v přírodě, o jehož založení se zasloužili bratři Jaroňkové. Návštěva Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm, které pravidelně ožívá životem na valašském venkově se vším, co k němu patřilo, je nevšedním zážitkem.

celý článek

 

Pustevny (stavby Dušana Jurkoviče)

V polovině 18. století byla poblíž první dřevěné radhošťské kaple zřízena poustevna pro jednoho poustevníka. Přestože byli už v roce 1782 císařským výnosem poustevníci zrušeni, začalo se místu s opuštěnou poustevnou v katastru obce Prostřední Bečva až dodnes říkat Pustevny.

celý článek

 

SUN Outdoor Pustevny

Na oblíbených vrcholech Pusteven nabízí známé horské středisko poblíž lanové dráhy adrenalinové aktivity pro začátečníky i pro ty zkušenější. Pro více i méně odvážné jsou tu připraveny horská kola a koloběžky.

celý článek

 

Mushering-psí spřežení

Chcete se aspoň na chvíli stát musherem? CK Valašské království vám zprostředkuje zážitkovou projížďku na saních tažených psím spřežením.

celý článek

 

Tarzanie - lanové centrum

Horský lanový park Tarzanie v Trojanovicích Ráztoce nabízí několik tras různé obtížnosti v délce přes tisíc metrů. Dlouhé lanovky nad řekou, vertikální překážky, skoky, žebříky, sítě, pavučiny, lávky a další překážky jsou zavěšeny na stromech ve výšce 4 až 12 metrů nad zemí a jsou důmyslně řazeny tak, aby kombinovaly úkoly s různým stupněm obtížnosti s úkoly technickými či zábavnými.

celý článek

 

Zámek v Kuníně

Zámek v Kuníně náleží mezi nejcennější barokní zámky celé severní Moravy a Slezska. Barokní Kunínský zámek stojí uprostřed zámeckého parku v těsné blízkosti kostela Povýšení Svatého Kříže na severním okraji obce Kunín na levém břehu říčky Jičínky.

celý článek

 

Žerotínský zámek

Žerotínský zámek, jehož dvě věžičky upoutají každého návštěvníka města, je původně dřevěná tvrz z konce 14. století, která byla mnohokrát přestavována. Žerotínský zámek je nyní sídlem Muzea Novojičínska.

celý článek

 

Štramberská trúba

Hrad Štramberk stojící na skalnatém vrcholu tzv. Zámeckého kopce, tvoří výraznou dominantu nejen malebného městečka Štramberk, ale celé Lašské brány Beskyd. Štramberk se rozkládá na svahu kopce, na němž trůní vysoká kamenná věž – pověstná štramberská Trúba.

celý článek

 
1 2
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA