Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Okres Břeclav

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Okres Břeclav“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Okres Břeclav.

Mikulovský zámek

Mikulovský zámek

Již po několik století je nepřehlédnutelnou dominantou a chloubou jihomoravského města Mikulov jeho barokní zámek. Je situován na Zámeckém vrchu v malebné krajině pod Pavlovskými vrchy, v místech, kde kdysi vedla stará obchodní cesta.

celý článek

 

Lednicko-valtický areál

Je tomu již více než 10 let, kdy byl na Seznam světového přírodního a kulturního dědictví UNESCO připsán tzv. Lednicko-valtický areál. Toto území na jižní Moravě je jedinečným spojením kultury, architektury, historie a přírody. Ačkoliv jde vlastně o umělou krajinu vzniklou v průběhu několika staletí, tvoří neuvěřitelně harmonický celek.

celý článek

 

Pomník TGM v Hustopečích

Myšlenka zhotovit našemu nejslavnějšímu krajanovi důstojný pomník se ujala na jaře 2004, kdy zastupitelstvo města Hustopečí schválilo záměr postavit památník TGM. Do neveřejné soutěže byli osloveni přední čeští umělci.

celý článek

 

Kostel sv. Vavřince v Horních Bojanovicích

Kostel prošel několika stavebními úpravami. Stavba má původní gotické jádro a nynější podoba chrámu pochází z konce 16. století. Ve čtyřicátých letech se objevily názory, že možná původně kostel byl opevněn, tak, jako kostel v sousedním Kurdějově, nebo blízké Nosislavi.

celý článek

 

Městské muzeum a galerie Hustopeče

Městské muzeum a galerie se nachází v domě "U Synků", který je nejzachovalejším reprezentantem měšťanské renesanční zástavby hlavního náměstí. Z průčelí fasády vyčnívá arkýř spočívající na dvou krakorcích a prostory přízemí jsou zaklenuty valenou klenbou s lunetami.

celý článek

 

Stálá vinařská expozice v Hustopečích

Stálá vinařská expozice je umístěna v renovovaných sklepních prostorech historického renesančního domu "U Synků" z roku 1579. Rekonstrukce těchto sklepních prostorů byla zahájena v prosinci roku 2002. Jedná se o sklepní prostory o ploše 150 m2.

celý článek

 

Kloboucký zámek

Jednopatrová stavba tvořená hlavním vstupním traktem na severní straně klobouckého náměstí a bočním východním křídlem s původně hospodářskými přístavky. Renesanční stavbu nechal vybudovat opat Ambrož z Telče v roce 1589, původně sloužila jako letní rezidence pro představené premonstrátského kláštera v Zábrdovicích.

celý článek

 

Národopisné muzeum v Kloboukách u Brna

Muzeum v Kloboukách u Brna oslaví v tomto roce 98. výročí své existence. Bezprostředním impulzem k jeho založení se stala Jihomoravská výstava, konaná v Kloboukách u Brna 20. až 27. září roku 1903.

celý článek

 

Větrný mlýn v Kloboukách u Brna

Z historických pramenů se dovídáme, že na stráních kolem Klobouk stávalo celkem osm větrných mlýnů, které však postupem doby zanikaly. Ještě koncem 19. století stály na jižních svazích Klobouk čtyři větrné mlýny, jak dokazuje fotografie z r. 1896.

celý článek

 

Muzeum obce Kobylí

Muzeum obce Kobylí bylo slavnostně otevřeno v červnu roku 1997. Zakladatelem je Klub přátel historie Kobylí, který do roku 2000 zajišťoval i jeho provoz a správu. Od začátku roku 2001 muzeum spadá pod správu obce Kobylí.

celý článek

 

Opevněný kostel v Kurdějově

Opevněný kostel v Kurdějově je jednou z nejvýznamnějších památek Hustopečská. Původní kostel zde stál již v roce 1350, kdy byl filiálkou kostela v Polehradicích. V roce 1390 byl povýšen na kostel farní. Patronát však náležel dolnokounickému klášteru.

celý článek

 

Kostel sv. Archanděla Michaela v Ladné

Kostel sv. Archanděla Michaela v Ladné představuje ojedinělé a nezaměnitelné dílo charakteristické pro dobu panování Jana II. z Lichtenštějna.

celý článek

 
1 2 3
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA